Actief op vakantie 

wandelen en fietsen in groepsverband

Actief bezig zijn tijdens je vakantie zorgt voor extra ontspanning van lichaam en geest. Overdag fiets of wandel je ongemerkt een aantal kilometers op weg naar de volgende standplaats. En onderweg geniet je samen met de groepsgenoten van het landschap of bezoek je bijzondere bezienswaardigheden. Om  's avonds voldaan te ontspannen op een terrasje of aan het diner. Een echte actieve en onbezorgde vakantie! 

Elke dag wandel of fiets je een gedeelte van de rondreis of in de directe omgeving van het hotel.  Je bagage wacht op je op het volgende overnachtingsadres. Een (NL) gids is jullie gastheer en begeleidt de wandel- en fietstochten.  

De reissom is per persoon met verblijf in ***(*) hotels in een tweepersoonskamer d/t met ontbijt (LO) e/o diner (HP). Eenpersoonskamers op aanvraag. 

Hanzesteden met een vleugje Oranje  -  7-daagse fietsvakantie langs de Oostzeekust 

Beleef tijdens deze fietsvakantie de Oostzee en Mecklenburg Vorpommern, een heel ‘ander’ stukje Duitsland! In deze streek vindt de natuurliefhebbende reiziger alles wat die zoekt. Wonderschone landschappen, honderden meren van groot tot klein in een meest vlakke en soms iets glooiende omgeving die bosrijk is. Daarnaast bevinden zich hier indrukwekkende kastelen, oude kustplaatsjes en gaan de routes langs rijke Hanzesteden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan zoals Wismar en Rostock. Een streek in Duitsland waarvoor geldt: "onbekend maakt onbemind".

 

Met de zilte zeelucht door de haren fietst u vanuit Kiel en Schwerin diverse etappes van de geliefde Oostzeekust Radweg. Vaak kunt u de zee en de brede witte zandstranden vanaf het fietszadel zien liggen. Terrasjes in charmante badplaatsen nodigen uit tot het nemen van een pauze en ook de rijke Hanzestad Lübeck ligt op onze route. Zin in een frisse duik? Gewoon doen, er liggen genoeg baaien en inhammen op onze route. Totale lengte fietstocht 225 of 245 km. 

Vervoer per luxe touringcar. Reissom per persoon € 525 HP + € 10 (eigen) fietsvervoer. Toeslag eenpersoonskamer € 90. Fietshuur € 60 - 95, excl. fietsverzekering. Elke dag wordt er gemiddeld 40 km gefietst vanuit 2 hotels. 

Vertrek : 12 september 2020.    

De Noordflank van de Bodensee  -  7-daagse fietsvakantie  

De Bodensee, ook wel Meer van Konstanz genoemd, is een van de grootste meren van Europa. Het water lijkt eerder op een binnenzee omdat soms de oevers aan de overkant onzichtbaar zijn geworden. De Bodensee is qua geografische vorm grillig door de verschillende zijtakken zoals de Überlingersee en de Untersee.

 

Door de beschermde ligging tussen de Alpen, de Allgäu en Baden- Würtemberg heeft de Bodensee een prettig klimaat met soms subtropische trekjes. Bloemen bloeien er in overvloed, vooral in het voorjaar en de zomer, en het eilandje Mainau is daarin een uitbundige topper. Tegen de noordflanken ontvangen de eindeloze wijngaarden voldoende warme zon om uitstekende wijnen voort te brengen. 

 

Er is zoveel moois te zien langs de Bodensee, zoals de barokke bouwwerken,  afgewisseld met vele fruitboomgaarden ziet. Ook bewonderen we het historische Lindau, prachtig gelegen tegen de bergtoppen van de Alpen. Tijdens enkele tochten passeert u diverse malen de grens met Zwitserland en Oostenrijk. Totale lengte fietstocht 196 of 215 km. 

Vervoer per luxe touringcar. Reissom per persoon vanaf € 599 HP + € 10 (eigen) fietsvervoer. Fietshuur € 60 - 95, excl. fietsverzekering. Toeslag eenpersoonskamer € 40. Elke dag wordt er gemiddeld 40 km gefietst vanuit het centraal gelegen hotel "Krone" in Ludwigshafen.  Vertrek : 29 augustus en 12 september 2020 (VG) .    

De rafelrand van Zuid-Limburg - 4-daagse wandelvakantie in Geuldal en Drielandenpunt 
- voor alleen reizigers -  

Eigenlijk is Zuid-Limburg voor ons Nederlanders een (heel klein) stukje buitenland. Het landschap is er heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een flink zachte g, en qua genieten van eten en drinken weet de provincie van wanten. Zuid-Limburg bezoeken is als een soort schoolreisje vroeger: bijzonder, verrassend en de herinnering blijft. Deze reis vindt plaats in de verste zuidoosthoek van Nederland, die ook het “hoogste” deel van ons land is. Vijlen is er het hoogstgelegen Nederlandse dorp. En wat voor Nepal de Mount Everest is en voor Oostenrijk de Großglockner is voor Nederland de Vaalserberg (322 m.). Die hoog(s)tepunten liggen aan tegen de slingervormige grens Nederland/België, de rafelrand van Zuid-Limburg. Totale lengte wandeltocht 57,5 km. 

Eigen vervoer. Reissom per persoon € 375 VP met verblijf in eenpersoonskamer.  Groepsgrootte:  8 - 16 personen.

Vertrek :  8 november 2020 (extra najaarsinkoop)   

Eilandhoppen Ionische eilanden -  8-daagse fietsvakantie in het spoor van Odysseus
- voor alleen reizigers -  
De zuidelijke Ionische eilanden: Zakynthos, Kefalonia en Ithaka zijn relatief onbekend, maar dat maakt die beslist niet onbemind! De eilanden zijn alle onbedorven: u vindt er het pure en authentieke Griekenland terug. Door het spel van de natuur: poreuze kalkgrond en veel neerslag in de winter, is het er verrassend groen. Op Zakynthos staan circa twee miljoen olijfbomen en op Kefalonia zijn de wijngaarden van de Robolawijn. Ithaka is uitzonderlijk puur en ruig.

In één week hopt u
van eiland naar eiland, met een betrouwbare e-bike met technische assistentie van een Nederlandse reisbegeleider. De fietstochten van dorp naar dorp op Zakynthos zijn ideaal om "in te rijden". Kefalonia is wat ruiger en de bergen zijn er hoger. Maar stevige stijgingen worden er natuurlijk afgewisseld met vlakke stukken en afdalingen op zijn tijd. Ithaka tenslotte is het eiland van de mythische historie. Een wonderschoon en stil eiland met een hartelijke bevolking. Langs de route zullen lokale mensen vriendelijk naar u wuiven want ze zijn fietsers goed gezind.

De fietsroutes zijn met zorg samengesteld. De
afwisseling is groot, na elke bocht is er vaak weer een ander panorama. Een palet aan groene vegetatie met gekleurde bloemen, die zo contrasteren met de blauwe lucht en de zee.

U overnacht u in
eenvoudige maar uitstekende accommodaties, veelal gerund door hardwerkende families en ver weg van de grootschalige hotelcomplexen. De nadruk ligt op de eilandsfeer: rustig, ontspannend en met genot van landschap en lokale cultuur. Per dag wordt er 16- 40 km afgelegd (inkorten of verlengen van de route is mogelijk).  

Vliegreis.  Reissom per persoon € 995 Logies/Ontbijt met verblijf in tweepersoonskamer. Huur E-bike met fietstas en helm en dagelijks bagagetransfer inbegrepen. Toeslag eenpersoonskamer € 125. Groepsgrootte:  8 - 16 personen.

Vertrek :  25 september 2020.     

alle geselecteerde hotels zijn Covid-19 proof en voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.

                Beleef 't Samen Groepsreizen - Something Blue Travel Noordwijk

Bellen

071 - 361 94 95

Jos: 06-536 220 51

Contact

info@beleeftsamen.nl

somethingblue@travelcompany.nl


Postadres
Bremkant 26, 2203 NG Noordwijk

Beleef 't Samen
op Social Media

© 2019
Design by Petra
design@somethingblueevents.nl