top of page
Corfu II.jpg

Corfu 

.... het groene eiland van Griekenland 

UA-123950532

Corfu (Kerkira) is een van de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende Griekse eilanden. Al in de tijd waarin men nog over land en zee de eilanden moest bereiken,  behoorde Corfu al tot de top 5 van de meest populaire reisbestemmingen. Keizerin Sissi van Oostenrijk (1837-1898) verbleef hier regelmatig vanwege de schone lucht. Het eiland heeft romantische baaitjes, groene heuvels en pittoreske stadjes, omgeven door een azuurblauwe zee en natuurlijk heel veel zon! Je treft hier een typisch Griekse sfeer,  vermengd met sporen van een eeuwenlange band met het vaste land van Europa. 

Dag 1 : Wij vliegen vanaf Schiphol direct naar Corfu,  waar wij eind van de middag aankomen. Na de incheck in het hotel genieten wij ons eerste gezamenlijke diner om als begin van een heerlijke vakantie op Corfu.   

In Benitses doen de straatjes en de huisje van het oorspronkelijke vissersdorp traditioneel aan. Het is dan ook heerlijk om hier door de straatjes te wandelen. Direct aan het oude centrum ligt meteen al het strand, zodat een bezoek aan het dorp prima gecombineerd kan worden met een verblijf aan het strand waar je af en toe de koelte kunt opzoeken. Bijzonder is het schelpenmuseum met een grote collectie aan schelpen uit de Ionische Zee en de gehele wereld. 

Dag 2:  1ste eilandtour Corfu. Na een rustig begin van de dag met een uitgebreid ontbijt rijden wij richting Paelokastritsa aan de Westkust, bekend om haar prachtige heldere baaien, schiereilandjes, rotsformaties en hoge groene rotswand vol olijfbomen. We bezoeken het gelijknamige witte Byzantijnse klooster en hebben aansluitend een lunch in een taverne. Daarna rijden wij via het binnenland en bezoeken wij een Kumquat distilleerderij, waar je meer te weten komt over deze voor Corfu zo typische vrucht. Halverwege de middag komen wij terug in het hotel. 

  8 t/m 15 oktober 2022
  • relax en ontdekreis  -  8 dagen

  • 1 standplaats -  *** hotel

  • 11 - 16 personen 

  • NL reisleiding en NL/ENG gidsen  

  • RIVM - proof 

  • VERTREKGARANTIE ! 

BtS reis.jpg
Deze reis is ook geschikt 2.jpg
Pontikonissi (Corfu Stad) 2.png
achillion.jpg
Marathias Beach.jfif

Dag 3:  Corfu-Stad.  Na een rustig ontbijt rijden wij richting de hoofdstad van het gelijknamige eiland.  Allereerst maken wij een stop bij Kanoni, van waar je een goed zicht hebt op het tegenover liggende groene rotseilandje Pontikonissi, het zogenaamde muizeneiland. Daarna rijden wij naar Corfu - Stad voor een kleine stadswandeling door de oude binnenstad.  Na de lunch heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid door de vele mooie winkelstraten en de smalle steegjes van de oude binnenstad te dwalen.  

De oude binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de Venetiaanse, Britse en Franse invloeden heeft het een geheel eigen karakter. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de esplanade met het oude fort, de arcades (Liston) en het stadhuis. Opvallend zijn de vele hoge en klassieke huizen in de oude stad tussen het Oude Fort (Páleo Frourío) en het Nieuwe Fort (Néo Frourío). 

 

Dag 4 :  Vandaag een relaxdag om op eigen gelegenheid te genieten van dit heerlijke vakantieoord. Laat het ongedwongen Griekse leven op je afkomen.  Niets moet, alles mag.   

Dag 5 :  Boottocht langs de kust van Korfoe.  Na een rustig ontbijt ligt voor ons de boot te wachten voor een mooie tocht langs de fraaie kust van Corfu. Op de boot kunt u heerlijk ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht over het water en wordt gezorgd voor een picknick BBQ-lunch aan boord. Halverwege de middag zijn wij weer terug in het hotel. 

Dag 6 : 2e eilandtour Korfoe. Halverwege de ochtend rijden wij naar het zuiden van Korfoe.  Allereerst maken wij een koffiestop bij het traditionele bergdorpje Agii Deka,  waar wij in de verte het Achilleion zien liggen,  ooit het zomerpaleis van de Oostenrijkse keizerin Sissi. Wij vervolgen onze reis voor een bezoek aan de olijffabriek waar je kunt zien hoe de olijven tot olie worden geperst. Daarna vervolgen wij onze route richting het strand bij Marathias voor een lunch in een traditionele taverne.  Aan het eind van de middag zijn wij terug in het hotel.

 

Dag 7 : Deze dag is vrij van programma en kun je heerlijk genieten van het strand en de gezellige badplaats Benitses. Ook kun je de bus nemen richting  Corfu - Stad of een bezoekje brengen aan het dichtbij gelegen Achilleion. Niets moet, alles mag.  Diner in het hotel.

 

Dag 8 : De ochtend heb je vrij.  Aan het eind hiervan hebben wij een transfer naar de luchthaven Corfu voor de terugreis naar Amsterdam,  waar u aan het eind van de middag zult aankomen.

Dia6.jpg
bottom of page