top of page

Reisprogramma  

Top visuals website BTS.png

.... zonnige stippen in de Mediterranee ....

Dag 1 :  Wij vliegen vanaf Schiphol naar Malta,  waar wij halverwege de middag aankomen. Vanaf de luchthaven is er een transfer naar Qawra aan Saint Paul's Bay, waar wij ons hotel hebben.

  

Dag 2 :  Mdina - Rabat - Saint Paul's Islands.  We bezoeken deze dag Mdina, ook wel de ‘stille stad’  genoemd, gelegen op een heuvel  omringd door stadsmuren, dat een spectaculair beeld geeft. Wij maken een stadswandeling met een lokale gids door het Moorse decor van de oorspronkelijke hoofdstad van het eiland. Wij lopen in het spoor van de apostel Paulus, die volgens de overlevering na zijn schipbreuk in Mdina heeft gewoond. Na de lunch rijden wij naar de kust,  met een stop aan de Dingli Cliffs, vanwaar je prachtig uitzicht hebt. Per luzzu varen wij naar de plek, waar de apostel schipbreuk leed, St. Paul´s Island. 

  • 10 t/m 17 september 2024

  • excursiereis  -  8 dagen

  • 1 standplaats  -  **** hotels

  • 11 - 18 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

Dag 3 : Marsaxlokk - Hagar Qim.  Na een vrije ochtend rijden wij naar Marsaxlokk, de belangrijkste vissersplaats van Malta, gelegen in het oosten. De haven is erg fotogeniek vanwege de kleurrijk beschilderde bootjes, de luzzu, geverfd in helder rood, blauw en geel. Hier kun je de lunch gebruiken en slenteren over de dagelijkse markt in de haven. Vervolgens bezoeken wij de bekende Blauwe Grotten (als het weer het toelaat) of de opgravingen in Hagar Qim. 

Malta 2019 (11).jpg
Malta 2019 (4).jpg

Dag 4:  Valletta, varend en te voet.  Vandaag maken wij kennis met de hoofdstad van Malta. Om te beginnen met een boottocht door de haven. Daarna bezoeken wij de Upper Barrakka Gardens en geniet u van één van de meest adembenemende uitzichten van het eiland, de majestueuze Grand Harbour. Na de lunch wandelen wij naar Saint Johns Co-kathedraal, een absolute must met zijn imposante vestingmuren, spectaculaire interieur en de indrukwekkende geschiedenis rond de Maltese Orde. Beroemde kunstenaars als Caravaggio en Mattia Preti hebben hier enkele werken hangen. Tot slot bezoeken wij Malta Experience, een multimediapresentatie over de kleurrijke geschiedenis van Malta.

Dag 5 :  Vandaag is de gehele dag ter vrije besteding. Om heerlijk van van de zon te genieten of een eigen excursie te doen. 

Dag 6 :  Gozo. Na het ontbijt rijden wij naar de ferryboot om over te steken naar dit qua sfeer heel anders aandoende buureiland. Tijdens onze tour bezoekt u het Ta Pinu klooster, de citadel van Victoria, Xlendi Bay en het Dwerja Point met de bekende ‘Fungus Rock’.  Hier kunt u ook een boottochtje maken in het binnenmeer. Door de hoogteverschillen verrast het uitzicht steeds opnieuw.

Malta 2019 (2).jpg
20191005_091811.jpg

Dag 7 :  Mosta - San Anton Gardens :  Na een vrije ochtend bezoeken wij de Dome in het stadje Mosta, gelegen ten westen van Valletta. De domkerk is de grote publiekstrekker dankzij de twee na grootste koepel in Europa. De cilindervormige binnenzijde is versierd met allerlei altaren en beschilderingen van Maltezer kunstenaars.  Tot slot bezoeken wij de exotische tuinen van het presidentiële paleis. 

Dag 8 :   In de vroege ochtend hebben wij ons transfer naar de luchthaven van Malta. Rond de middag zullen wij weer in Nederland aankomen. 

Malta (2).jpg
bottom of page