top of page

Reisprogramma 

5.png
  • 19 t/m 26 juni 2024 

  • vliegreis  -  8 dagen

  • rondreis - hotels ***(*)  

  • 10- 18 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

.... het hart van de Balkan ....

Dag 1 :  Kennismaking. Wij vliegen in de vroege ochtend vanaf Amsterdam naar Ohrid. Bij aankomst worden wij opgewacht voor de transfer naar het hotel. Na het inchecken heb je nog wat vrije tijd om de stad al even kort te verkennen. 

Dag 2: Ohrid en stadstour door het ‘Jeruzalem van de Balkan’, zoals Ohrid ook wel genoemd wordt. De stad heeft dan ook meer dan 365 kerken, forten, oude sites, musea en door UNESCO beschermde natuurmonumenten. We wandelen door de smalle steegjes van de stad, vol geschiedenis en mysterieuze legendes. In het Robevi Huis bewonderen we het gouden masker uit de 7e eeuw voor de jaartelling. Vanaf het Ohrid Fort hebben wij een prachtig zicht heeft op het 5 miljoen jaar oude Meer, dat  Namiddag, in het centrum van de oude stad en aan het meer. In de middag ben je vrij om zelf de verborgen hoekjes van de stad te verkennen. Of bijvoorbeeld de weg te lopen die sinds 168 v.Chr. Rome verbindt met Constantinopel.  

NMC 3a.jpg
NMC Fort-ohrid LR.jpg
NMC Ohrid.jpg

Dag 5 :  Tirana - Albanië.  Vandaag gaan wij per touringcar de grens over naar het buurland Albanië. In de hoofdstad Tirana maken we een stadstour. We rijden door het Blloku-district, waar ten tijde van de dictatuur (1944-1996) de villa stond van dictator Enver Hoxha en een exclusieve enclave was van regeringsfunctionarissen en de elite van de Communistische Partij. Tegenwoordig is "het blok" een van de meest levendige wijken van Tirana met de populaire cafés, restaurants en boetieks. Je krijgt hier een prachtige indruk van het communistische tijdperk van Albanië en het effect op het dagelijkse leven. We wandelen verder door het stadscentrum naar Skanderbeg-plein, enkele van de opmerkelijke bezienswaardigheden van Tirana, waaronder de 18e-eeuwse Et'hem Bey-moskee en het standbeeld van Nationale held van Albanië naar wie het plein is vernoemd. Een unieke ervaring is ook het bezoek aan het Bunker Art Museum, een echte bunker uit de koude oorlog waar originele tentoonstellingen van de donkere tijden van Albanië worden getoond. Na de bezienswaardigheden van de stad is er een lunch in een traditioneel restaurant in het centrum van Tirana. Na de lunch keer je terug naar Ohrid.

Dag 3 :  Meer van Ohrid - St. Naum.  We varen de stadshaven van Ohrid uit naar de rotsachtige klif waar het kloostercomplex van St. Naum is gelegen. Het latere toevluchtsoord is oorspronkelijk gebouwd in de 9e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over het meer.

De serene sfeer die hier heerst bevestigt het geloof van de Macedoniërs dat de hartslag van hun heilige Naum nog steeds is te horen aan zijn sarcofaag in de kerk. Inscripties op zowel kerkmuren als in de kerk vormen de oudste epigrafische bewijzen van de Slavische taal. Na ons bezoek aan dit complex varen we naar de baai “Bay of Bones”, een unieke nederzetting op het water. Dit is een dorp dat in de late bronstijd en het begin van de ijzertijd heeft bestaan. Een dorp op palen waar vele objecten gevonden zijn van brons en ijzer, maar ook keramiek, vuursteen en stenen objecten. Verder zijn er veel restanten van dierlijke botten gevonden en zo heeft deze baai zijn naam gekregen. Terug in Ohrid kan je nog genieten van wat vrije tijd. 

Dag 4: Galičica National Park. Vandaag staat er een wandeling op het programma naar de bergdorpen Velestovo en Konjsko, vredig gelegen in het Galičica National Park, waar je ook kunt genieten van meerdere uitkijkpunten met uitzicht op het meer van Ohrid. Wij lunchen in het dorp Konjsko in een traditioneel restaurant met zelfgemaakte gerechten. Na de lunch keert u terug naar Ohrid en heeft u een vrije middag.

NMC - Tirana LR.jpg

Dag 6 :  Ohrid - vrije dag . Vandaag een heerlijke dag voor jezelf. Je kunt van het excursieprogramma even bijkomen aan het zwembad. Of je kunt in overleg met de reisleiding een andere excursie gaan maken. In de avond genieten wij van een typisch Macedonisch diner.

NMC - NP Galicia.jpg

Dag 7 :  Jeep safari. Vandaag staan de jeeps voor deur voor een 4-uur durende verkenning van het Galičica National Park. Een onvergetelijk jeepsafari-avontuur door de bergen rond Ohrid, geleid door een team van ervaren safarichauffeurs en een parkgids. Het terrein is een mix van asfalt, rotsachtig off-road, rode grond en gras. Een unieke kans om prachtige foto's te maken van de natuur en het meer van Ohrid.  In de avond genieten wij van ons afscheidsdiner.

Dag 8 :  Vrije tijd en terugreis.  Je hebt nog een deel van ochtend voor jezelf om je voor te bereiden op de terugreis. Onderweg naar de luchthaven van Skopje maken wij een stop voor een korte lunch. In late namiddag vliegen wij terug naar Amsterdam.  

Meer van Ohrid 1.jpg
bottom of page