top of page
Noorwegen.jpg

Rondreis Noorwegen

Reisprogramma 

Dag 1 :  overtocht Kiel -  Göteborg. Via verschillende opstapplaatsen rijden wij via de Hanzesteden Bremen en Hamburg naar Kiel. Hier gaan we aan boord van één van de ferry’ s van Stena Line voor de overtocht naar Zweden.

Stena-Scandinavica.jpg

Dag 2 :  Vrådal. Na de ontscheping in Göteborg vervolgen we onze weg in noordelijke richting. Bij Svinesund bereiken we de grensovergang met het Koninkrijk Noorwegen. Via het Oslofjord - met een oversteek van Moss naar Horten -  rijden we langs de plaatsen Skien en Ulefoss verder naar Vrådal, waar wij onze eerste overnachting hebben op Noorse bodem. 

noorwegen bergen.jpg

Dag 5 :  Regio Stavanger.  Vanuit Lauvik maken we een 2½ uur durende fjordcruise over de Lysefjord. Hoogtepunten vandaag zijn de Prekestolen, Lysebotn - 27 serpentinebochten in het hooggebergte en het Adelaarsnest Ørneredet.

Noorwegen Staafkerk.jpg

Dag 8 :  Oslo en inscheping.  We rijden rechtstreeks naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Hier is gelegenheid voor een kort stadsbezoek, waarna wij afscheid nemen van Noorwegen. We volgen de E6 in zuidelijk richting en passeren bij Svinesund de grens met Zweden. Eind van de middag schepen we in aan boord van Stena Line voor de overtocht vanuit Göteborg naar Kiel.

Dag 9 :  Kiel–Nederland.  Ontbijtbuffet aan boord. Na aankomst in Kiel rijden wij terug naar Nederland.

  • 3 t/m 11 juni 2024 

  • touringcarreis  -  9 dagen

  • rondreis - hotels ***(*)  

  • 35 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

1687254564247.png
vradal.jpg

Dag 3 :  Omgeving Bergen. Via Dalen rijden we naar Edland voor een prachtige rit door het hooggebergte van Haukelifjell. Onderweg doen we Røldal aan met de beroemde Staafkerk en Låtefoss met de dubbele waterval. Via de oevers van de fjorden komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Bergen. 

Dag 4:  Regio Stavanger.  Vandaag rijden we een mooie route langs de Atlantische Oceaan en via diverse bruggen en tunnels bereiken we aan het einde van de middag Stavanger. Onderweg doen we de plaatsen Stord, Karmøy, Haugesund en het vissersdorp Skudeneshavn aan. Onderbroken door een vaartochtje Haljem-Sandvikvåg, 

stavanger stad.jpg

Dag 6 :  Omgeving Kristiansand.  De reis gaat vandaag verder in zuidelijke richting en rijden we een mooie kustroute via provinciale wegen langs de Noorse zuidkust. Bij Lindesnes bezoeken we de Zuidkaap. Hier bedraagt de afstand naar de Noordkaap vanaf dit punt 2.518 km. We zien onderweg de witte dorpjes van Egersund, Flekkefjord (Hollenderbyen), Lyngdal, de vuurtoren van Lindesnesfyr en Lindesnes.

Dag 7 :  Omgeving Kongsberg. Vandaag een dag ter vrije besteding. 

oslo.jpg
Noorwegen (3).jpg
bottom of page