• Jos Westgeest

In voetsporen van Ignatius


In 1522 reisde Ignatius van Loyola (1491-1556) te voet van zijn geboortedorp Azpeitia (bij Loyola) in het Spaanse Baskenland naar de pelgrimsoorden Montserrat en Manresa, in de directe omgeving van Barcelona. Deze voetreis veranderde zijn leven. En zijn veranderde levenswijze deed dit ook met de wereld. In de voetsporen van Ignatius liepen sindsdien velen de 640 km lange route door Noord-Spanje. Via bergpassen, bospaden, boomgaarden, dorre landschappen, wijngaarden en langs dorpen en stadjes. Als pelgrim of wandelaar op zoek naar bezinning, stilte en reflectie.

Ga met ons mee van 25 juni t/m 2 juli 2019. In de voetsporen van Ignatius volgen wij - met een groep van maximaal 20 personen - de “Camino Ignaciano” in het Noorden van Spanje. Niet te voet, maar per vliegtuig, touringcar en - voor wie dat wil - ook wandelend. We komen op spirituele plekken, zoals Loyola, Pamplona, de berg Montserrat en Manresa, om te eindigen in de bruisende stad Barcelona.

Tijdens de reis verblijven wij in verschillende (klooster-) accommodaties. Elke dag bezoeken wij bijzondere plaatsen, die ons herinneren aan Ignatius van Loyola. Met elkaar laten wij ons inspireren in de geest van de lange wandelroute die Ignatius destijds heeft gelopen en zijn levenswijze deed veranderen.