top of page
  • Foto van schrijverPetra Westgeest

Normandië september 2022

Na een vroege start en een voorspoedige reis is de groep van Beleef 't Samen en Koen van Toen aangekomen in Normandië. Heerlijk zacht en zonnig nazomer weer (volgens berichten vele malen beter als NL op het moment 😉)

Eerste historische stop; de beroemde Pegasus Bridge. Koen gaf hier zijn kenmerkende enthousiaste toelichting. De brug ligt aan Sword Beach, waar de Britten als eersten op 6 juni 1944 Normandië binnenkwamen en de Pegasusbrug gelijk innamen.

Een volle mooie dag - morgen met de bus naar Utah ....

Vandaag Utah Beach, een van de 2 Amerikaanse landingsstranden. Met als meest bekende plaats Sainte Mère d'Eglise waar John Miller aan de kerktoren bleef hangen. Lunch bij Le Roosevelt op Utah Beach. In de middag door het Airborne Museum in Ste. Mére.

wordt vervolgd .....

Vandaag naar Gold Beach waar de Britten aan land kwamen. In Arromanches (zie kustlijn) een 360 graden film gekeken met real life verslag van 6 juni 1944. In de Longues sur Mer de kanonbatterij bezocht. In de middag naar Bayeux met het ongeschonden middeleeuwse centrum.

wordt vervolgd .....


Vandaag naar Omaha Beach met Point du Hoc, waar de Amerikanen de zwaarste strijd geleverd hebben. In Colleville sur Mer het Wiederstandsnest 62 bezocht met daarnaast de US Begraafplaats met 9300 US soldaten. Een plek om stil te worden.

wordt vervolgd .....


Alweer de laatste dag sloten wij de historische reis af op het Canadese Juno Beach en het Britse Sword, waar de doedelzakspeler John Miller wordt geëerd, die de Schotse soldaten tijdens hun landing begeleidde.

De ochtend sloten wij af op het Canadese kerkhof, waar onze gids Koen ons wees op 3 gesneuvelde broers uit eenzelfde gezin. Ofwel met de neus op de werkelijkheid.


Met de woorden "Lest we forget" reden wij naar het zonnige Honfleur waar deze reis met een heerlijke lunch werd afgesloten. Wederom 24 deelnemers gingen huiswaarts vol indrukken en nieuwe vriendschappen.


Wil je ook eens met een groep op reis en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of app ons gewoon even (Jos 06 53622051 Petra 06 51141249) mailen kan natuurlijk ook info@beleeftsamen.nl


wij hebben geen winkel maar spreken graag af bij jou thuis of op een handige locatie. Of, als dat beter uitkomt, kunnen we elkaar ook online ontmoeten.Comments


bottom of page