Riga - Letland
met bezoek aan opera en ballet  
10  t/m 14 december 2021

Hanzestad Riga is een van de parels aan de Oostzee, in een adem genoemd met Stockholm en Helsinki. Met haar centrale ligging aan de Golf van Riga is de hoofdstad van Letland het kloppende hart van de drie Baltische Staten. De Middeleeuwse binnenstad is goed bewaard gebleven en straalt economische en culturele rijkdom uit. Ondanks de nog zicht- en voelbare bare sporen van de tijd achter het IJzeren Gordijn.

Tijdens deze vijfdaagse reis zie, voel en proef je de stad in al zijn facetten. Uiteraard met een uitgebreide kennismaking onder leiding van een gids. Samen wandelen we door de pittoreske straatjes van Riga, dat zich een waar openluchtmuseum mag noemen. Niet voor niets staat de stad hoog op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  

In de directe omgeving bezoek je het "Versailles van het Noorden", het lustslot Rundale en maken we een wandeling over de illustere "Kruisenheuvel",  een indrukwekkende gedenkplaats, even over de grens in Litouwen. In de avonduren heb je gelegenheid om een operavoorstelling en/of een ballet bij te wonen in de Opera van Riga. En uiteraard kun je heerlijk struinen over een van de kerstmarkten in de stad.

  

Reissom per persoon € 765 inclusief vliegreis, logies/ontbijt en een uitgebreid excursieprogramma.  Toeslag eenpersoonskamer € 95.

Gem. temperatuur in december :  8 - 10 gr.    

Baltic7.jpg
Riga1.jpg
Riga5.jpg