top of page
Reisprogramma 2023 (2)_edited.jpg

Riga .... de charmante dame van het Noorden

Reisprogramma 

Dag 1 :  Kennismaking. Wij vliegen in de ochtend vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks naar Riga. Vanaf de luchthaven is er een transfer naar het **** Rixwell Old Riga Palace Hotel , waar wij 4 nachten verblijven. Na aankomst maken wij een korte kennismakingswandeling. In de avond is er een welkomstdiner in restaurant Kalku Varti.  

  • 9 t/m 13 december 2022 

  • vliegreis  -  5 dagen

  • 1 standplaats  -  *** hotel

  • excursieprogramma 

  • 10- 16 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

Dag 2 :  Stadswandeling.  Riga is als de grootste stad van de Baltische Staten een ware caleidoscoop van bouwstijlen. Na het ontbijt wandelen we met een gids door door de prachtige smalle straatjes van het oude centrum en zien we o.a. “De Drie Gebroeders”, de oudste huizen van het land, gebouwd in de 15e eeuw. Vanzelfsprekend bezoeken we ook het kasteel van Riga, tegenwoordig de zetel van het parlement en de Zweedse Poort uit 1698. Verder zien we de Sint-Petrus kerk, een goed voorbeeld van de gotische architectuur in de Baltische Staten en ooit gebouwd met de bedoeling de belangrijkste kerk van de stad te worden. De Dom van Riga is in 1226 ingewijd en is tevens de grootste kathedraal in de Baltische Staten. Het imposante bouwwerk is een mengeling van diverse bouwstijlen. Hier genieten we van een orgelconcert.

Onze lunch hebben wij in restaurant Forest. Daarna heb je de middag voor jezelf om de stad in eigen tempo te ontdekken. Ons diner hebben we in de stad. 

Riga6.jpg
Rundale.jpg

Dag 3:  Rundale en Kruisenheuvel. Vandaag brengen we een bezoek aan het 18e-eeuwse kasteel Rundale, ontworpen door de Italiaanse architect F.B. Rastrelli, die ook het Winterpaleis in Sint-Petersburg, waarin de Hermitage is gevestigd, heeft ontworpen. Het paleis was ooit de zomerresidentie van de Hertog van Koerland en Semgallen, Ernest Johann von Biron. Het kasteel werd afgewerkt in 1763, maar werd in de loop der jaren zwaar verwoest. In 1972 werd dan gestart met een grondige renovatie. Lunch in een lokaal restaurant waarna we verder rijden naar de Kruisenheuvel. Deze locatie is al vanaf de 14e eeuw een plek waar oorlogen, onderdrukkingen en verzet werden herdacht. Tegenwoordig is het een plaats waar tienduizenden kruizen staan. Terug naar Riga voor diner en overnachting.

Dag 4 :  Art Nouveau. Na het ontbijt maken we een stadstour doorr het Art Nouveau (Jugendstil) district van Riga. De stad telt bijna 800 art-nouveau gebouwen waarvan de meest aan de Alberta straat gelegen zijn net als in de ambassadewijk. De binnenstad van Riga staat sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst. We brengen een bezoek aan het Art-Nouveau Museum dat gevestigd is in het huis van Konstantins Peksens. De woning heeft een fraai jugendstil interieur en trappenhuis.

 

In de namiddag heb je vrije tijd om Riga op eigen tempo verder te verkennen en eventueel een bezoek te brengen aan de tradionele kerstmarkt. 

Opera van Riga 

Een bezoek aan Riga is pas compleet met een avondje opera in de Opera van Riga. In december staan o.a. het beroemde ballet "De Notenkraker" van Tjsaikovski en de opera "Cenerentola" van Rossiniop het programma. Heerlijk om mee in kerststemming te komen.

 

Het programma is vanaf 1 juli 2022 bekend. Het diner zal worden afgestemd op de keuze van de voorstelling.  

Dag 5 :  Na het ontbijt heeft iedereen nog de hele ochtend om de laatste indrukken op te doen van de stad.  Na de lunch hebben wij onze transfer naar de luchthaven van Riga voor de terugreis naar Amsterdam,  waar wij in de vroege avond zullen aankomen.   

Kruisenheuvel Litouwen.jpg
Baltic II  (10) - Jugendstil.JPG
NBR fotoraam Baltic 4.jpg
bottom of page