top of page
Roemenie 1.jpg

Roemenië

.... het land van verhalen en folklore

Roemenië is een land vol charme, historie en legendes. Het land is altijd beïnvloed geweest door omliggende machtige staten, maar heeft duidelijk een eigen identiteit. De hoofdstad Boekarest wordt gekenmerkt door veel groen, boulevards en statige gebouwen. Niet voor niets stond de stad in het begin van de 20e eeuw dan ook bekend als "Klein Parijs". Het platteland is soms nog traditioneel, je ziet af en toe de ossenkarren nog op de wegen. Maar Roemenië is bovenal verrassend kleurrijk met levendige stadjes, bijzonder gedecoreerde kerken en een afwisselend landschap.  

Dag 1:  Boekarest 

 

Met de ochtendvlucht vanaf Amsterdam (KLM)  komen wij rond 13.10 uur (+ 1 uur) aan op de luchthaven van Boekarest (BUH). Bij aankomst transfer naar het **** Hotel “Parliament”, dat op op 10 minuten loopafstand ligt van de historische binnenstad.

 

Na een lichte lunch in het hotel brengen wij - indien mogelijk - een bezoek aan de NL ambassade of maken wij een korte wandeling door de binnenstad. In de avond hebben wij ons diner in de stad.

 

Dag 2 :  Parlement en stadswandeling.

 

Na het ontbijt brengen wij - indien mogelijk - een bezoek aan het Parlementsgebouw aan de overzijde van ons hotel, eventueel gevolgd door een ontmoeting met de lokale zusterpartij.  

Met oosterse invloeden, een communistisch verleden en een westerse toekomst is Boekarest een bruisende stad en een intrigerende metropool van Oost-Europa. In de middag maken we een stadswandeling door het historische centrum. We betreden het Revolutieplein, waar dictator Nicolae Ceaucescu in 1989 zijn laatste toespraak hield tot een opstandige menigte, waarmee de Roemeense revolutie uitbarstte. In de levendige Oude Stad komen de invloeden van de Ottomaanse pasja’s en de Transsylvanische prinsen samen tot een mozaïek van culturen, religies en historie. Moskeeën, kerken, marktpleinen en vele restaurants zijn hier te vinden. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Nationale Bank, de Stavropoleos-kerk en het Caru' cu Bere,  het symbool van de stad.

  • studiereis  -  5 dagen

  • 2 standplaatsen  -  **** hotels

  • 19 - 35 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

  • RIVM - proof

CDA-logo.jpg
Roemenie 2.jpg
29 september t/m 3 oktober 2022
Roemenie 3.jpg
Roemenie 6.jpg
Roemenie 8.jpg

Dag 3:  Sinaia – Bran – Brasov – Sighisoara

 

De komende 2 dagen ziet u het beste wat Transsylvanië heeft te bieden! Om 8.00 uur vertrekken wij richting de prachtige Karpaten waar we in Sinaia het indrukwekkende Peles Kasteel bezoeken. Deze zomerresidentie van het eerste koninklijke paar, koning Karel I en zijn vrouw Elisabeth, behoort tot de mooiste kastelen van Europa en herbergt een rijke kunst- en wapencollectie. Vervolgens rijden we verder naar het middeleeuwse plaatsje Bran. Hier staat het kasteel van Dracula, een middeleeuws fort. Hoewel dit kasteel van oorsprong is gebouwd als verdedigingswerk ter bescherming van de inwoners, is het later door koningin Maria omgetoverd tot een zomerverblijf voor de familie. In het historische Brasov maken we een wandeling door de stad waar u onder andere de Zwarte Kerk, het stadsplein en vele andere prachtige barokke gebouwen ziet. Wij overnachten in ****Hotel Mercure Sighisoara Binderbudi.

Dag 4 :  Sighisoara – Sibiu – Boekarest 

 

Sighisoara is een bijzonder mooi bewaarde middeleeuwse stad, dat als UNESCO Werelderfgoedplaats de strijd aan bond met Praag en Wenen. We bezoeken de citadel met haar 9 torens, geplaveide straten, herenhuizen en sierlijke kerken.. Vervolgens passeren we Biertan waar we één van de grootste vestingkerken van Roemenië zien, kenmerkend voor de regio.

De middeleeuwse stad Sibiu is één van de meest belangrijke culturele centra van Roemenië en was in 2007 samen met Luxemburg de culturele hoofdstad van Europa. In het historische centrum worden de huizen gesierd met vele kleine dakkapelletjes, de zogenaamde ogen van Sibiu. Maar ook de gotische en Weense barokke huizen zijn interessant om te bekijken. De grote markt is het grootste plein van de stad en is sinds de 16e eeuw het centrum van de stad. 

 

Aan de noordzijde van het plein ligt het Brukenthal Palace, één van de belangrijkste barokke monumenten van het land. Tijdens de stadswandeling komen het stadsplein, de Raadstoren, de evangelische kerk en de “Leugenaars brug” o.a. aan bod. Via de schilderachtige Otvallei keren we terug naar Boekarest waar we in de avond aankomen.                

 

Diner en overnachting in hotel Parliament. 

Dag 5 :   De ochtend is ter vrije besteding. Indien mogelijk brengen wij een bezoek aan het stadhuis van Boekarest. Aansluitend is er een afscheidslunch in de stad. De rest van de middag is vrij. Rond 15 uur hebben wij transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Amsterdam. Hier zullen wij om 20.05  uur landen. 

Roemenie 11.jpg
bottom of page