Sicilië - Tempelvallei FIS.jpg

Sicilië 

.... de verborgen schat van Italië

Centraal in de Middellandse Zee ligt het eiland Sicilië, beroemd en berucht.  Een verborgen schat in het zuiden van Italië,  dat alles heeft voor een inspirerende reis.  Mediterrane landschappen,  een boeiende historie en een kruispunt van vele culturen,  dat is Sicilië. Romeinse amfitheaters,  prachtige kathedralen, ruige natuurgebieden, Griekse tempels, fascinerende steden en de altijd rokende Etna. De heerlijke Siciliaanse keuken, vriendelijke bewoners en het Mediterrane klimaat maken deze Italiaanse belevenis compleet. 

Dag 1 :  Wij vliegen vanaf Schiphol via Milaan (overstap) naar Palermo,  waar wij halverwege de middag aankomen. Vanaf de luchthaven is er een transfer naar Palermo, waar wij 3 nachten verblijven.

  

Dag 2 :  Palermo en Monreale.  Vandaag maken wij kennis met de hoofdstad van Sicilië:  Palermo. Met een Nederlandse gids verkennen wij deze boeiende stad.  U bezoekt de kathedraal van Palermo,  bekend om de vele bouwstijlen die hier door haar geschiedenis zijn samengebracht.  Ook het Noormannenpaleis met de Capella Palatini staat op het programma. Na de lunch bezoeken we de imposante basiliek van Monreale, waar het Bijbelverhaal als een soort strip op de muren is te volgen.

Dag 3 : Segesta en Erice. Na het ontbijt vertrek uit Palermo, richting Segesta. We bekijken hier met een gids o.a. de Dorische tempel en het Griekse theater uit de 4e eeuw v.Chr. Hierna volgt een spectaculaire busrit naar Erice, dat hoog boven het landschap uittorent. Na de lunch heeft u hier vrije tijd om rond te kijken. Aan het eind van  de middag gaan we terug naar Palermo.   

  • excursiereis  -  8 dagen

  • 2 standplaatsen  -  ***(*) hotels

  • 11 - 16 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

  • RIVM - proof 

Logo Marente.jpg
Sicilië - Palermo.jpg
29 september t/m 6 oktober 2021
Taormina (2).jpg
41937 Sicilie.JPG

Dag 4:  Wij verlaten Palermo en rijden via de noordkust naar de tweede bestemming van onze reis:  Giardini Naxos. Onderweg bezoeken wij Céfalu, gelegen aan de voet van een rots die op een hoed lijkt. Het stadje is door zijn fraaie ligging aan de kust een geliefd decor voor films. Het historische centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. We dwalen door de smalle straatjes en bezoeken de Normandische kathedraal (1411) met haar rijke interieur met Byzantijnse mozaieken. Aan het eind van de middag arriveren wij in de gezellige badplaats Giardini Naxos, waar wij 4 nachten verblijven.

 Dag 5 :   Siciliaanse Barok.  Vandaag bezoeken wij in het zuidoosten van het eiland drie prachtige en goed bewaarde pareltjes van de barok, Scili, Modica en Ragusa. Zij liggen in een driehoek niet ver van elkaar gelegen en vormen samen een groot openluchtmuseum van de grillige barokkunst. Pittoreske straatjes, prachtig gekrulde balkonnetjes en monsterlijke koppen tegen de muren maken deel uit van de wandeling. Uiteraard mag een bezoek aan de rijk gedecoreerde Duomo van Ragusa niet ontbreken, net als een proeverij van de ambachtelijke chocolade in Modica. 

Dag 6 :  Etna en Taormina :  Allereerst beklimmen we met de touringcar de trots van het eiland,  de Etna, één van ’s werelds actiefste vulkanen. Op 2000 meter ziet u de Silvestri krater. Na de lunch aan de voet van de vulkaan rijden wij richting Taormina,  gelegen aan de indrukwekkende baai op een uit zee oprijzend plateau. Geniet van met kantelen gekroonde paleizen, stegen en pleintjes en bekijk het bijzondere Griekse amfitheater uit de 3e eeuw voor Chr.

Dag 7 :  Deze dag heeft u vrij en kunt u heerlijk genieten van het strand en de gezellige badplaats Giardini Naxos. De reisleider adviseert u bij  eventuele persoonlijke wensen. 

Dag 8 :   De ochtend heeft u vrij.  Aan het eind hiervan hebben wij een transfer naar de luchthaven Catania voor de terugreis via Rome (overstap) naar Amsterdam,  waar u aan het eind van de middag zult aankomen.

NBR fotoraam Sicilie 6.jpg