top of page
Reisprogramma 2023 (3)_edited.jpg

Wenen .... waar het sprookje werkelijkheid wordt ....

Reisprogramma 

Dag 1 :  Vertrek per nachttrein. In het begin van de avond verzamelen wij op Amsterdam Centraal. Om 19,30 uur vertrekken wij

met de Nightjet naar Wenen. We overnachten in een couchette van 4 of 6 personen. 

Dag 2 :  Stadswandeling. In de ochtend wordt er een licht ontbijt geserveerd. Om 09.30 uur komen wij aan op Wien Hbf,  waar wij worden opgewacht voor het transfer naar Hotel Daniël. Na de check-in genieten wij van een heerlijke lunch in de stad. De gids ontmoet ons op het lunchadres en neemt ons mee voor een wandeling door de Altstadt. Tijdens de wandeling zien wij de beroemde Stephansdom met zijn anderhalve toren. In de Domgasse bezoeken wij de residentie van de beroemdste zoon van Wenen, Wolfgang Amadeus Mozart. Uiteraard lopen wij over het Graben met de Pestsäule en betreden wij de prachtige Peterskirche. Halverwege onderbreken wij de wandeling voor een koffie en cake in Café Sacher

 

In de avond worden wij ontvangen in de Kursalon in het Stadtpark voor een heerlijk diner met muziek van Mozart en Strauss. 

SN_07.jpg

Dag 3 :  Donauvallei. Na het ontbijt rijden wij met de touringcar naar de Donauvallei. In Krems maken wij een wandeling door het oude centrum. Daarna rijden wij door naar de beroemde Abdij van Melk, het benedictijnerklooster dat majestueus is gelegen op een rots met uitzicht over de Donau. Aan het eind van de ochtend rijden wij naar het wijndorp Grinzing voor een lunch met een proeverij. Daarna is er nog vrije tijd in Wenen. De avond is vrij ter besteding en kunt u een restaurant naar keuze bezoeken. 

Wenen Stadtpark .jpg
Wenen Abdij Melk.jpg
  • 8 t/m 13 december 2022 

  • treinreis  -  6 dagen

  • 1 standplaats  -  *** hotel

  • excursieprogramma 

  • 10- 16 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

BtS reis.jpg
Wenen - Stephansdom .jpg

Dag 4:  Hofburg en Spaanse Rijschool. Na het ontbijt heb je de ochtend voor jezelf. We ontmoeten elkaar weer bij de lunch in de stad. Daarna neemt de gids ons mee naar de Hofburg, ooit de residentie van Habsburgse aartshertogen, maar nu de zetel van de bondspresident. Ook worden wij meegenomen voor een rondleiding achter de schermen van de Spaanse Hofrijschool. 

Naar keuze kun je een dressuurshow bijwonen (toeslag). 

In de avond hebben wij een gezamenlijk diner, voorafgaand aan een kerstgospel concert in de Karlskirche

Wenen Spaanse Hofrijschool.jpg

Dag 5:  Wenen. Na het ontbijt ligt Wenen aan je voeten. De gehele dag kun je de stad op je eigen wijze bezoeken. De paleizen Schönbrunn of Belvédère zijn meer dan de moeite waard voor een bezoek aan het interieur of een wandeling door de monumentale tuinen. Ook is een wandeling door het Stadtpark aan te raden met herinneringen aan de Weense componisten. Wil je liever shoppen dan is de Kärtnerstrasse of Am Graben aan te bevelen.

Tegen de avond verzamelen wij voor het transfer naar Wien Hbf, waar de Nightjet op ons wacht voor de terugreis naar Amsterdam.

Dag 6 :  Na het ontbijt in de trein komen wij rond 9 uur aan op Amsterdam Centraal. Hier nemen wij afscheid van elkaar en een fantastisch bezoek aan sprookjesstad Wenen.  

NBR fotoraam Wenen3.jpg
bottom of page