7 Reykjavik.jpg

IJsland 

.... een once in your life ervaring
 

Puur & Compleet IJsland


Een groepsreis vol excursies waar je het veelzijdige landschap van IJsland ontdekt. Van watervallen tot geisers en van zwarte stranden tot lavavelden. De maand juli is dé perfecte maand om op reis te gaan. De zon gaat nauwelijks onder. Rond middernacht kleurt de lucht zich met een warme oranje gloed. De bloemen staan in bloei en er zijn veel zeevogels op het eiland te zien. Kortom: een onvergetelijke reis. 

Dag 1 :  Na een rechtstreekse vlucht komen wij aan op Akureyri en kan het avontuur beginnen. Met de touringcar maken wij kennis met het gebied rond Skagafjördur, hét fokgebied van het beroemde IJslandse paard. We lunchen met elkaar in Glaumbaer waar typische turfhuisjes bezoeken en rijden dan naar ons diner en overnachting in het charmante vissersdorp Stykkishólmur

  

Dag 2 :  De Gouden Cirkel.  De drie bekendste hoogtepunten van IJsland, Pingvellier National Park, Gullfoss en Geysir, vormen samen de Golden Circle. Een must see voor IJsland: kraters, watervallen en de Geysir en Strokkur. Pingvellir NP was de eerste plek waar de Vikingen in 930 hun parlement hielden. De historische vallei voelt door de indrukwekkende natuur magisch aan en bevindt zich precies op de rand van de Amerikaanse en Euroziatische tektonische platen. Laat je meeslepen door de magie van dit landschap. Diner en overnachting in Selfoss

Dag 3 : Zuidkust. Vandaag rijden we langs de zuidkust en maken een stop bij de Seljafoss en de Skogafoss. Watervallen behoren door hun verscheidenheid en schoonheid tot de natuurwonderen van IJsland. We sluiten de dag af bij de Icelandic Lava Show in Vik, waar je een vulkaaneruptie van dichtbij meemaakt. Diner en overnachting in Vik.   

  • excursiereis  -  8 dagen

  • rondreis  -  ***(*) hotels

  • 11 - 16 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

  • RIVM - proof 

Partnerreis.jpg
akureyri.jpg
8 dagen in juli 2022
ijsland noorderlicht.jpg
630.jpg

Dag 4:  Gletsjers en ijsbergen. De laatste dag in het Zuiden voordat wij de reis vervolgen richting het ongerepte Noorden van IJsland. We bezoeken het NP Skaftafell waar we een wandeling met prachtig uitzicht op de gletsjer maken (mits het weer dit toelaat). Een absoluut hoogtepunt is de spectaculaire boottocht over het gletsjermeer Jökulsálón waarbij we tussen prachtige ijsbergen varen: éém van de meest gefotografeerde en bewonderde plaatsen van IJsland. Diner en overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.  

 Dag 5 :   Oost-IJsland.  Na een koffiestop in het lieflijke dorp Djupivogur met een lange handels- en visserijgeschiedenis, vervolgen we onze rit door het desolate maar prachtige landschap. Via Egilsstadir, waar we lunchen, rijden we naar Borgarfjördur waar een lokale gids ons te voet meeneemt naar de plaatselijke visfabriek, het kerkje en vertelt over het dagelijkse leven hier. Diner en overnachting in hotel Alfheimar.

Dag 6 :  Mývatn en omgeving :  We bereiken het ongerepte Noorden van IJsland en verblijven de laatste twee nachten in Mývatn. Onderweg bezoeken we de Dettifoss waterval: één van de krachtigste watervallen in Europa. In de middag bezoeken we de hoogtepunten van dit zeer actieve vulkanische natuurgebied Mývatn bestaande uit kratermeren, gestolde magnavelden, actieve ondergrondse vulkanen, zwavelpoelen en warmwaterbronnen. De dag sluit relaxt of in de Nature Baths van Mývatn. Diner en overnachting midden in de natuur gelegen hotel Laxa. 

Dag 7 :  Walvissen spotten. De laatste dag is alweer aangebroken. De havenstad Húsavik is één van de beste plaatsen om walvissen te spotten. Met een traditonele boot ga je op zoek naar de walvissen. In de zomermaanden, tussen juni en augustus, kun hier zowel de kleine bultrugvis als de blauwe vinvis - het grootste dier ter wereld - spotten. De boottocht duurt 2,5 uur. Rond lunchtijd kun je op eigen gelegenheid genieten van een typische seafood lunch en loop rond in de haven van Húsavik. Daarna breng je een bezoek aan het walvismuseum voordat we teruggaan naar Mývatn. 

Dag 8 :   Geniet nog eenmaal van het heerlijke ontbijtbuffet voordat je word teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri  Vol met mooie herinneringen en wie weet met nieuwe vrienden stap je het vliegtuig in voor de directe vlucht naar Rotterdam. 

Méér informatie en reissom volgt spoedig
IJsland.jpg