top of page

Algemene informatie

en boekingsprocedure 
BtS reis.jpg

De aangeboden reizen van Beleef ’t Samen zijn gebaseerd op het “all in” principe. Ofwel zijn inclusief vervoer/transfers, logies/ontbijt, beschreven excursies,  lunches en diners.Uitzonderingen hierop worden bij de reisomschrijving aangegeven. Tijdens de reis zijn voor uw eigen rekening de drankjes bij de maaltijden en persoonlijke uitgaven (zoals individueel taxivervoer). 

Elke reis van Beleef ’t Samen of haar partner wordt begeleid door een reisleider. Vanaf het vertrek tot aan de thuiskomst (bv. op de luchthaven)  is de reisleider uw gastheer. Voor een aantal reizen wordt een aantal weken voor vertrek een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd met de deelnemers. Tijdens deze bijeenkomst worden ook de laatste reisgegevens doorgesproken.    

Partnerreis.jpg

Naast onze eigen reizen bieden wij ook groepsreizen aan in samenwerking met andere touroperators/ organisatoren. Ook deze reizen hebben een groepssamenstelling van 11 - 18 personen en zijn gebaseerd op bovenstaande uitgangspunten.

Een groot deel van onze gasten kiest ervoor om alleen op reis te gaan.  Of is door privé omstandigheden hiertoe genoodzaakt. De groepssamenstelling draagt ertoe bij dat alleengaanden zich snel opgenomen voelen in de groep. 

inCollage_20200117_151026956.jpg

Voor hen die ervoor kiezen om uitsluitend met singles en alleengaanden te reizen,  bieden wij ook 50+ singlereizen aan in samenwerking met onze partner Njoy Reizen. Dit zijn géén datingreizen,  maar er op gericht met gelijkgestemden in een  ontspannen sfeer nieuwe gezichten te ontmoeten en een onvergetelijke vakantie te beleven.  

De excursies tijdens de reis worden merendeels uitgevoerd met professionele lokale gidsen, vaak met gebruikmaking van oortjes. Wij streven ernaar dat deze gidsen zoveel mogelijk Nederlandssprekend zijn. De reisleider organiseert ook zelf rondwandelingen of een bezoek aan een bezienswaardigheid. Ook adviseert en faciliteert de reisleider in eventuele besteding van vrije tijd.

Deze reis is ook geschikt alleen iconen

Voor een aantal reizen besteden wij extra aandacht aan personen met een verminderde mobiliteit en snellere vermoeidheid. Bij de keuze van hotels letten wij dan b.v. extra op geen of minder traplopen,  bereikbaarheid van liften, meer vrije tijd en geen overbelaste excursies.   

Genoemde reissommen zijn gebaseerd op een minimaal aantal deelnemers aan de reis. Mocht de reis vanwege het aantal belangstellenden of een andere reden geen doorgang kunnen vinden,  wordt er uiterlijk 6 weken voor vertrek contact met u opgenomen. Er wordt  dan naar een alternatief gezocht of u ontvangt – indien de reissom reeds is voldaan – restitutie van de reissom.   
 

De reizen worden uitgevoerd in samenwerking met partners die zijn aangesloten bij ANVR,  SGR en/of STO. Op de uitvoering zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing.   

Boekingsprocedure
Via het online reserveringsformulier kunt u zich inschrijven voor maximaal 2 personen.  Indien u met meerdere personen reist, vult u meerdere reserveringsformulieren in.  Voor een kamer voor alleengebruik geldt veelal een toeslag,  zoals vermeld bij de reissom. Nadat u het reserveringsformulier heeft doorgezonden ontvangt u per email een bevestiging. 

 

Voor het maken van uw reservering vragen wij u uitsluitend de persoonsgegevens te verstrekken die wij en/of organisaties die uw reis samenstellen en/of uitvoeren hiervoor noodzakelijk achten. Wij hanteren hiervoor de regels die zijn gesteld in de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG).   

Uw reservering is definitief bij ontvangst van de factuur/reisovereenkomst. Hierbij verzoeken wij u om een aanbetaling van 30% van de reissom, exclusief € 25 reserveringskosten en reisverzekeringen. Eveneens zijn vanaf dat moment de annuleringsvoorwaarden van toepassing. 
Uiterlijk 6 weken *) vóór vertrek wordt u bevestigd of de reis gegarandeerd vertrek heeft. Op dat moment betaalt u ons de volledige reissom. Indien de reis door geringe deelname niet kan doorgaan bieden wij u een alternatief aan of betalen wij u de reeds betaalde reisgelden terug. 

Uiterlijk twee weken voor vertrek ontvangt u alle reis- en verblijfsgegevens van de reis.  

Wijzigingen in reis en accommodatie 

De organisator van de reis behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in accommodatie (-s) en het reisprogramma (transfers,excursies, maaltijden, etc.) ingegeven door externe partners en lokale (weers-) omstandigheden. Hierbij zal altijd de omschreven kwaliteit in acht worden genomen. Vluchtschema's zijn altijd onder voorbehoud wijzigingen luchtvaartmaatschappij.     

 

Vlucht- en brandstoftoeslag  

De reissom is gebaseerd op een minimum aantal deelnemers aan de reis. Zodra het aantal minimum deelnemers is bereikt zullen de vluchtplaatsen worden geboekt. Dit kan betekenen dat er een toeslag wordt berekend over de gepubliceerde reissom. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Uiteraard wordt u hierover geïnformeerd indien van toepassing en wordt u om akkoord gevraagd. 

De vervoersmaatschappij is gerechtigd substantieel gestegen brandstofkosten en/of belastingen door te berekenen. Indien deze kosten de gepubliceerde reissom overstijgen zal dit extra worden doorberekend volgens de richtlijnen van de ANVR reizigersvoorwaarden. 

Gewijzigd reisadvies  

Als het reisadvies van Buitenlandse Zaken uitwijst dat de reis niet kan worden uitgevoerd (code oranje of rood) zal er een alternatieve vertrekdatum worden overlegd of zal de reis worden geannuleerd. In beide gevallen hebt u het recht tot restitutie van de reeds betaalde reissom. Indien het reisadvies tijdens de reis wijzigt en - gezien de omstandigheden - besloten moet worden de reis af te breken, zal er worden zorggedragen voor repatriëring van de gehele reisgroep. 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. 

 

Verzekeringen 

Wij adviseren u zowel een annulerings- en reisverzekering af te sluiten in aanvulling op uw zorgverzekering (met module buitenland). De annuleringsverzekering is van belang bij zowel annulering  als afbreken van de reis om persoonlijke redenen (inclusief corona gerelateerde redenen). De reisverzekering dekt persoonlijke schade tijdens de reis en eventuele kosten bij repatriëring om persoonlijke redenen. 

Als u geen verzekeringen hebt kunt u deze bij de boeking van de reis afsluiten (bij Allianz).  
 

Privacy statement

   

Veilig op reis 
 

Boekingsprocedure
vluchttoeslag
wijzigingen in reis
bottom of page