top of page
all-inclusive-madeira.jpg

Madeira 

.... het hele jaar lente in de Atlantische Oceaan

UA-123950532

Omringd door de oneindige blauwe zee ligt Madeira. De drijvende tuin genoemd, dankzij haar bloemenpracht door het hele jaar heen.  Afgewisseld door watervallen, ruige kliffen en natuurlijke baden, omringd door lavarotsen. De in rood en wit geschilderde huisjes in Santana laten een  onuitwisbare indruk bij je achter. En terwijl je aan een heerlijk glaasje Madeira nipt denk je “Hier wil ik nooit meer weg!”

Dag 1:  Wij vliegen vanaf Schiphol via Lissabon naar Madeira (Funchal),  waar wij laat in de middag zullen aankomen. Vanaf de luchthaven is er een (25 minuten) transfer naar het hotel. Na de incheck is de middag vrij. Op nog geen 200 meter ligt de gezellige boulevard langs het strand. En met een klein half uurtje lopen ben je in het gezellige centrum van Funchal met terrasjes en winkeltjes.  In de avond hebben wij ons eerste diner in het hotel.

 

Dag 2 :  Funchal. Na het ontbijt maken wij kennis met de hoofdstad van Madeira. De levendige markt met zijn fleurige bloemenpracht is een lust voor het oog. Je wandelt met een  gids door het oude centrum en bezoekt o.a. de Sé,  de kathedraal van Funchal, die vooral bekend is van zijn plafond en de koorbanken met Bijbelse figuren in 16e eeuwse kledij. Aansluitend kun je zelf een keuze maken uit de vele restaurantjes in Funchal en ben je vrij om de omgeving verder te verkennen.  

Dag 3 : Oostelijk eiland. Via Camacha,  een dorpje dat bekend staat om de handgemaakte rieten manden en zijn kleurrijke folklore, rijden wij naar de Pico do Areiro (1818 m), waar we een prachtig uitzicht hebben op de bergketens en de valleien van het achterland.  In het natuurpark Ribeiro Frio brengen we een bezoek aan de forellenkwekerij.  Na de lunch in Faial bezoeken we Santana,  dat één van de visitekaartjes is van het eiland met de traditionele huisjes,  felgekleurd en met een groot strodak.  Verder naar de Oostkust houden we halt aan de “Ponta do Rosto” en in Canical.  We eindigen de tour met een bezoek aan Machico, de eerste hoofdstad van het eiland. 

  • excursiereis  -  8 dagen

  • 1 standplaats -  **** hotel

  • 10 - 18 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

  • RIVM - proof 

  • boekingen op aanvraag

BtS reis.jpg
madeira-triangular-house-1233668.jpg
19  t/m 26 mei 2022
      volgeboekt 

Dag 4:  Vandaag een relaxdag.  Je kunt heerlijk van het hotel genieten of een terrasje pakken in Funchal. Wandelliefhebbers kunnen in de middag samen met een gids een prachtige tocht maken door de levada’s, het uitgebreide netwerk van antieke irrigatiekanalen. 

punta-de-sao-lourenco-in-madeira-1-13596

 Dag 5 :  Zuidelijk eiland. Langs de zuidkust rijden we via het vissersdorpje Câmara de Lobos naar Cabo Girão,  de hoogste Europese klif (580 meter hoog) en de hoogvlakte van Paul da Serra (1500 m) voor een prachtig uitzicht. In deze omgeving wordt geluncht. Een barbecue, waarbij iedereen z’n eigen Espetada, een typisch lokaal gerecht (vleesspiesen) mag bereiden. Daarna bezoek je het meest spectaculaire punt van het eiland,  het dorp Moniz met natuurlijke baden, omringd door bizarre lavarotsen. Langs de noordkust, waar je langs de rotsen kletterende watervallen kunt bewonderen,  rijden wij terug naar het hotel.

Madeira (35).jpg

Dag 6 :  De dag begint met een bezoek aan het bergdorpje Monte,  sinds de 16e eeuw al de “chique” buurt van Funchal. De rijke handelaren en adel bouwden er hun buitenverblijven met prachtig aangelegde tuinen. Op 600 meter hoogte bezoeken wij de tropische tuin, die samen met de villa – in Rijnarchitectuur - in de jaren 80 van de vorige eeuw volledig is gerenoveerd.  Klassiek en modern gaan hier hand in hand.  Hier bezoeken wij ook de Onze Lieve Vrouwekerk uit 1741 met de grafkapel van Karel I, de laatste keizer van Oostenrijk-Hongarije. Daarna dalen wij af naar de inheemse flora en oriëntaalse plantensoorten, en wel met de “carros de cesto”,  een slede van rieten zetels op houten schaatsen, bediend door twee mannen in wit kostuum en rieten hoed. Hierna naar het mooie Eira do Serrado met adembenemend uitzicht over de nonnenvallei.  Als slot van de dag een proeverij van Madeira (-wijn).   

Dag 7 :  Vanmorgen kun je doen wat je zelf wilt.  Na de (vrije) lunch sluiten we onze week op Madeira af met een tocht per catamaran langs de kust van Madeira.  Als je geluk hebt zie je onderweg niet alleen de spectaculaire kustlijn, maar ook dolfijnen, schildpadden en wie weet, walvissen. 

Dag 8: De ochtend heb je nog heerlijk voor jezelf.  Om nog even van het hotel te genieten of een boodschapje te kunnen doen. Na de lunch hebben wij een transfer naar de luchthaven voor de terugreis via Lissabon naar Amsterdam,  waar je aan het eind van de middag zult aankomen. 

Dia2.jpg
bottom of page