• Jos Westgeest

Culinair genieten in Portugal


Port is hét visitekaartje van Portugal al het om wijn- en spijs gaat. Gekregen van de Engelsen die in de 17e eeuw vanwege de oorlog met Frankrijk voor hun wijnimport uitweken naar Noord-Portugal. Om de afstand van Porto naar Southampton te overbruggen werd er ter conservering suiker aan de wijn toegevoegd. En werd de wijn voor het transport in vaten opgeslagen in Vila Nova de Gaia, aan de overzijde van Porto aan de monding van de Douro. Zo ontwikkelde de wijnbouw in Noord-Portugal zich met haar portwijn tot het belangrijkste exportproduct van het land. Uniek in zijn soort en internationaal gewaardeerd.

Tijdens onze vijfdaagse reis laten wij u kennismaken met het unieke wijnlandschap langs de Douro, bezoekt u wijnproducenten en leert u de cultureel interessante stad Porto kennen. En geniet u tussendoor van prachtige wijn- en spijscombinaties op unieke locaties, die Noord-Portugal zo karakteriseren.


                Beleef 't Samen Groepsreizen - Something Blue Travel Noordwijk

Bellen

071 - 361 94 95

Jos: 06-536 220 51

Contact

info@beleeftsamen.nl

somethingblue@travelcompany.nl


Postadres
Bremkant 26, 2203 NG Noordwijk

Beleef 't Samen
op Social Media

© 2019
Design by Petra
designbypetraw@gmail.com