top of page
  • Jos Westgeest

Culinair genieten in Portugal


Port is hét visitekaartje van Portugal al het om wijn- en spijs gaat. Gekregen van de Engelsen die in de 17e eeuw vanwege de oorlog met Frankrijk voor hun wijnimport uitweken naar Noord-Portugal. Om de afstand van Porto naar Southampton te overbruggen werd er ter conservering suiker aan de wijn toegevoegd. En werd de wijn voor het transport in vaten opgeslagen in Vila Nova de Gaia, aan de overzijde van Porto aan de monding van de Douro. Zo ontwikkelde de wijnbouw in Noord-Portugal zich met haar portwijn tot het belangrijkste exportproduct van het land. Uniek in zijn soort en internationaal gewaardeerd.

Tijdens onze vijfdaagse reis laten wij u kennismaken met het unieke wijnlandschap langs de Douro, bezoekt u wijnproducenten en leert u de cultureel interessante stad Porto kennen. En geniet u tussendoor van prachtige wijn- en spijscombinaties op unieke locaties, die Noord-Portugal zo karakteriseren.


bottom of page