top of page
  • Jos Westgeest

Krakau, de parel aan de Poolse kroon


Krakau, de oude handelsstad in het zuiden van Polen, is een nieuwe ontdekking voor stedenliefhebbers. De stad wordt ook wel “het Florence van Polen" genoemd. Prachtig gelegen tegen het decor van het Karpatengebergte en geroemd om een van de mooiste pleinen van Europa, het Rynek Glówny. Met de Lakenhallen en de Mariakerk, die van binnen adembenemend mooi is. Ook is de burcht op de Wawelheuvel, die over de stad heenkijkt een bezoek waard. Net als de hier gelegen kathedraal, ooit zetel van aartsbisschop Karol Wojtyla, die later bekend werd als Paus Johannes Paulus II. In de stad kunt u heerlijk dwalen door karakteristieke straatjes met pittoreske winkeltjes en uitnodigende restaurantjes. Uniek is de Joodse wijk, waar nog de sporen zijn terug te vinden van de donkere naziperiode. Een bezoek aan het Schindler Museum en het buiten de stad gelegen Auschwitz maken u stil en laten u beseffen wat zich hier allemaal heeft afgespeeld voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de Wieliczka zoutmijn.

U kunt Krakau "samen beleven" van 29 november t/m 3 december a.s. Gaat u mee?

bottom of page