top of page
  • Foto van schrijverPetra Westgeest

Ondertussen op Corfu

Na een zeer relaxte reis vanaf Schiphol - zonder enige security stress - kwamen wij zaterdagavond laat aan in ons hotel in Benitses op Corfu. Hier werden wij ontvangen met een heerlijke late night schotel. Vanmorgen reden wij na het ontbijt richting Corfu Stad voor een gezellige stadswandeling met onze gids Annemarie. Onderweg een koffiestop bij Kanoni ofwel het muizeneiland. Bijzonder is ook dat hier de landingsbaan van Corfu airport uitkomt. Vanmiddag is iedereen lekker vrij om van de zon te genieten..


Vandaag naar de Westkust gereden met uitzicht op de baai van Palaiokastrítsa. Hier een uitgebreide lunch genoten en groepsfoto gemaakt. Daarna lieten wij ons uitgebreid informeren over de Kumquat, een kleine sinaasappel waarvan zowel een zoete oranje likeur (van de vrucht) als een grappa (van het bloemblad) wordt gemaakt. Uiteraard met een proeverij 😉. Een mooie dag!


Vrije dag! Een aantal uit de groep is richting Corfu Stad gegaan om de Oude Vesting uit de 16e eeuw te bezoeken. Hier hadden wij een groots uitzicht over de stad en de schilderachtige kust. Bijzonder is de St. Geórgioskerk, gebouwd als een Griekse tempel. Daarna maakten wij een wandeling door de stad met tot slot een heerlijke lunch.

Vandaag heerlijk ontspannen op het water rond Palaiokastrítsa. In een van de vele baaitjes konden wij genieten van een barbecue lunch. Een ontspannen dag tussen de excursies door.


Vandaag helaas veel regen, maar een mooie tocht gemaakt door het Zuiden van Corfu. Onderweg een stop gemaakt bij een Olijfoliemaker die ons vertelde over de teelt, de oogst en het persen van olijven. Uiteraard kon er een flesje worden aangeschaft voor thuis. Daarna de dag afgesloten met een heerlijke lunch.


Wil je ook eens met een groep op reis en ben je benieuwd naar de mogelijkheden?  Bel of app ons gewoon even (Jos 06 53622051 Petra 06 51141249) mailen kan natuurlijk ook info@beleeftsamen.nl


Comments


bottom of page