Rome by night.jpg

Rome

& Vaticaanstad 

Rome blijft boeien. Of je nu voor het eerst gaat of er vaker bent geweest, de stad blijft indruk op je maken. Nergens anders zijn kerk en staat zo onlosmakelijk met elkaar verbonden als in Rome. Het een kan ook niet zonder het ander. En dat samen met de overheerlijke keuken en een cappuccino op een zonnig terras maakt Rome tot een onvergetelijke ervaring.

Dag 1 :  Eerste kennismaking.  Wij vliegen in de  middag vanaf Schiphol naar Rome. Ons hotel ligt in de mooie en gezellige wijk Testaccio, op loopafstand van het schilderachtige Trastevere aan de overkant van de rivier de Tiber. Nadat wij onze koffers afgegeven hebben maken wij een korte wandeling in de directe omgeving.  Vanaf het  “Giardino degli Aranci” hebben wij een fantastisch uitzicht over de stad Rome. Ook kunt je een kijkje nemen door het beroemde sleutelgat met zicht op de “Sint Pieter”.  In de avond hebben wij een gezamenlijk diner in een typisch Romeins restaurant

Dag 2 :  Oude Rome.  Na het ontbijt is de ochtend vrij ter besteding.  Als je wilt kun je de zondagviering bijwonen in de Friezenkerk met aansluitend om 12.00 uur het “Urbi et Orbi” door de paus op het Sint-Pietersplein.  Voor de lunch ontmoeten we elkaar in de omgeving van het Colosseum.  Daarna leidt onze gids ons over de Palatino, een van de zeven heuvelen van de stad, waar de invloedrijke Romeinse families hun villa’s hadden. Na genoten te hebben van een prachtig uitzicht over het Forum,  het oude handelscentrum in het Oude Rome,  blootgelegd in de 19de eeuw,  lopen wij via het Forum naar het Colosseum.  Gebouwd in opdracht van keizer Nero werd dit amfitheater de grootste van het Romeinse Rijk en is nu een van dé hotspots van de stad.  Vanaf het Oude Rome lopen wij terug naar ons hotel. De avond is vrij te besteden. Trastevere ligt op loopafstand en is op de zondag heel levendig vanwege de Italiaanse gezinnen,  die op de zondag veelal buiten de deur gaan eten.

Dag 3 :  Vaticaan. Na het ontbijt rijdt de touringcar ons naar het imposante Sint Pietersplein. Nadat wij dit beroemde visitekaartje van de pauselijke ministaat tot ons door te hebben laten dringen,  passeren wij de Zwitserse Garde voor het Apostolisch Paleis en bezoeken wij de koepel van de Sint Pieterskerk. Je kunt als je wilt nog zo’n 300 treden extra beklimmen om van een prachtig uitzicht te genieten over de Tiber en de tuinen van het Vaticaan.  Na koffie te hebben gedronken op het dak van de Sint Pieter bezoeken wij met een gids de beroemde basiliek. Na de gezamenlijke lunch heb je de middag  ter besteding. Je kunt de Vaticaanse Musea bezoeken met entree tot de Sixtijnse Kapel of de vlakbij gelegen Engelenburcht. Een aanrader is ook aan de Tiber gelegen Ara Pacis,  ook wel het altaar van Augustus genoemd,  waar een klein museum omheen gebouwd is dat een goed overzicht geeft van de keizerlijke dynastieën.  De avond is vrij ter besteding.

  • excursiereis  -  6 dagen

  • ***hotel

  • 13 - 20 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

  • RIVM - proof 

BtS reis.jpg
Trevi fontein Rome.jpg
Colosseum (2).jpg
 5 t/m 10 november 2022
Rome BTS (59).JPG
Oog van Rome.jpg

Dag 4:  Castel Gandolfo.  Na een vroeg ontbijt brengt de touringcar ons naar het voormalige buitenverblijf van de paus,  dat sinds het pontificaat van Paus Franciscus is opengesteld voor het publiek.  Je hebt de gelegenheid om op eigen gelegenheid het stadje rondom het kasteel te bezoeken. Na de lunch zullen wij een gezamenlijk bezoek brengen aan het kasteel en de prachtig aangelegde tuinen,  van waaruit je ook een fantastisch uitzicht hebt over Rome en de zeven heuvelen waarop de stad is gebouwd.  Na terugkomst is de avond vrij ter besteding.

 Dag 5 : Audiëntie en stadswandeling. De ochtend is vrij te besteden.  Voor diegenen die de pauselijke audiëntie willen bijwonen is er een vroeg ontbijt en transfer naar het Sint-Pietersplein. Vlakbij het plein verzamelen wij na afloop voor de lunch en een wandeling door de binnenstad, ofwel Antiek Rome.  Zorg dat je een camera op zak hebt,  want tijdens deze wandeling komen o.a. de beroemde Trevifonteinende Spaanse Trappen en het Piazza Navona aan je voorbij.  De wandeling eindigt bij ons hotel.  In avond gaan wij gezamenlijk naar Trastevere voor een gezamenlijk slotdiner.  

Dag 6 :  :  terugreis.  Na het ontbijt rijden wij voor onze terugreis naar de luchthaven.  Onderweg brengen wij een bezoek aan de Basiliek Sint Paulus buiten de Muren,  een stukje Vaticaan buiten de stad en naar zeggen de mooiste basiliek van de stad. Hier kun je kennismaken met alle pausen die in Rome waren gezeteld,  vereeuwigd in een galerij van mozaieken.  Ook kun je hier je laatste cappuccino of espresso nuttigen en nog een vergeten souvenir bemachtigen..

NBR fotoraam Rome3.jpg