top of page
14b.jpg

.... de lusttuin van Italië ....

Reisprogramma 

Dag 1 :  Kennismaking.  Na een vroege vlucht komen wij aan op de luchthaven van Napels. In een klein uurtje worden wij naar het ***Hotel Paradiso in Castellamare gebracht, een kustplaatsje onder de rook van Sorrento.  Bij aankomst in het hotel geven wij alleen onze bagage af. Daarna gaan we gezamenlijk op zoek naar een lunchadresje om even bij te komen van de reis.  Wie zin heeft kan met de reisleiding een korte wandeling maken door Castellamare of terug naar het hotel voor de incheck. Uiteraard blijft er nog voldoende tijd over om een terrasje te pakken langs de boulevard of in de jachthaven van Castellamare.  Vooral tegen de avond is het uitzicht over de baai van Napels schitterend met de allesoverheersende Vesuvius als decor. 

napels-met-de-vulkaan-vesuvius-op-achtergrond.jpg

Dag 2 :  Napels. Eens de hoofdstad van het Koninkrijk Napels en Sicilië. Rondom de baal van Napels loopt een speciale spoorlijn,  de Circumvesuviana genoemd,  die ons in een klein halfuurtje in het centrum van de stad brengt. Hier wacht de gids op ons voor een rondwandeling door de historische centrum Spacca Napoli,  een wirwar van smalle straatjes, waar wij o.a. oog in oog zullen staan met Pulcinella,  de karikatuur van de Napolitaan en vergelijkbaar met onze Jan Klaassen. Ook passeren wij het straatje met de Napolitaanse kerststallen en karikaturen van internationale bekendheden.

 

Na een gezamenlijke lunch is de middag vrij.  Een aanrader is een bezoek aan het Archeologisch Museum,  als voorbereiding op de komende dagen.  Maar ook zijn het Castel Nuovo en het Palazzo Reale een bezoek waard.  Shoppers kunnen hun hart ophalen in het Galleria Umberto I. Houd je van mooie vergezichten,  dan is een ritje met de funiculaire een aanrader met een bezoek aan de burcht Castel ‘Elmo met een fantastisch uitzicht over Napels. Ook voor het diner blijven wij in de stad, om aan het eind van de avond de trein terug te nemen naar Castellamare.

Capri.jpg

Dag 5 :  Capri.  Vandaag een relaxte dag.  Vanuit de haven van Castellammare varen wij naar het eiland Capri.  Capri is een van eilanden in de baai van Napels,  waar het zomerverblijf stond van keizer Tiberius. Aangekomen op het eiland kun je heerlijk door de haven slenteren of de lift naar boven nemen. Hier kun je een prachtige wandeling maken,  de lunch gebruiken in een van de vele restaurants of heerlijk een terrasje pakken.  Aan het eind van de middag varen wij weer terug. 

Amalfi.jpg

Dag 7 :  Vrije dag. Deze dag is heerlijk vrij om zelf in te vullen. In de avond hebben wij een gezamenlijk afscheidsdiner.

  • 20 t/m 27 juni 2023 

  • vliegreis  -  8 dagen

  • rondreis - hotels ***(*)  

  • 10- 16 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

BtS reis.jpg
neus-pulcinella-napels-1.jpg

Dag 3 :  Vesuvius &  Pompeï.  Na een rustig ontbijt staat de touringcar voor ons klaar om richting de Vesuvius te rijden. In het jaar 79 barstte de vulkaan uit en werden de bewoners van PompeÏ begraven door een asregen. In het jaar 1750 werden de restanten van dit stadje beschouwd als een archeologische schat. Voordat wij de Pompeï Scavi bezoeken, "beklimmen" we de vulkaan via een wandelpad. Deze is in etappes verdeeld en overal kun je genieten van een prachtig uitzicht. Na deze fysieke inspanning worden wij beloond met een heerlijke lunch annex wijnproeverij aan de voet van de vulkaan. Daarna brengt de touringcar ons naar Pompeï,  waar onder leiding van een gids de opgravingen worden bezocht.  

Vesuvius - Pompeï  -free image.jpg

Dag 4: Vrije dag.  Je kunt heerlijk in Castellammare blijven en genieten van de zon en misschien een lekker terrasje.  Ook zit in je binnen een kwartier met de trein in Sorrento,  een heerlijke kustplaats waar je langs het water kunt flaneren of een terrasje pakken.  Een aanrader is Ercolano (Herculeum), het zusje van Pompeï – eveneens bedolven onder de as – die in herkenbare staat is teruggebracht en een indrukwekkend beeld geeft van het leven in de Romeinse tijd.  En uiteraard kun je ook nog even terug naar Napels als je dat wilt.  En wil je alleen rust dan kan je lekker aan het zwembad gaan liggen van ons hotel.  

Paestum_0040mandare.jpg

Dag 6 :  Amalfi en Paestum Na het ontbijt rijden wij langs de Amalfikust naar Paestum,  waar een drietal vrij gave tempels uit de Griekse Oudheid staan,  zoals je deze in Griekenland zelf niet zult vinden.  Alvorens wij daar rond de middag zullen aankomen maken wij een (koffie-) stop in het schilderachtige stadje Amalfi.  Om het stadje vanaf het water beter te kunnen zien kun je een boottochtje maken door de baai van Amalfi.  Na aankomst in Paestum gaan wij eerst gezamenlijk lunchen met prachtig zicht op het tempelpark. Daarna wacht de gids op ons voor een rondwandeling door het tempelpark en een bezoek aan het archeologisch museum.  Laat in de middag reizen wij terug naar Castellammare.

Dag 8 :  Vrije tijd en terugreis. Onder voorbehoud van de vluchttijden heb je nog een deel van ochtend voor jezelf om je voor te bereiden op de terugreis. In late namiddag vliegen wij terug naar Amsterdam.  

Amalfi 1.jpg
bottom of page