top of page

Reisprogramma

4.png
  • 22 t/m 29 mei 2024 

  • vliegreis  -  8 dagen

  • standplaats - hotels ***(*)  

  • 14- 18 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

.... Estremadura & Ribatejo ....

Dag 1 :  Kennismaking.  Na een vroege vlucht komen wij aan op de luchthaven van Lissabon. Vanaf de luchthaven is er een transfer naar de badplaats Nazaré,  ten Noorden van Lissabon. Hier verblijft u de gehele week in ****Hotel Praia Nazaré  (of vergelijkbaar) Afhankelijk van het tijdstip van aankomst zullen wij een korte kennismakings- wandeling maken in Nazaré.  Het welkomstdiner vindt plaats in het hotel.  

Portugal,  Lissabon, groepsreis, seniorenreis, beleef 't samen.JPG

Dag 3 :  Vandaag rijden wij richting Santarem, gelegen op een heuvel aan de rechteroever van de rivier de Taag. De hoofdstad van de Ribatejo bestaat uit twee lagere districten en een bovenstad, die de uitstrekte vlakte domineert. Tijdens een wandeling bezoeken wij de Tuinen van de Republiek,  omzoomd door azulejo's, de markt en het historische centrym met als hoogtepunt de Miradouro de Sao Bento, een van de mooiste uitzichten over de Taagvallei en d eoude stad.

In de middag rijden wij naar Golega in de Leziria, omgeven door vruchtbare velden onderhevig aan overstromingen van de Taag en de Almonda. Ideaal voor landbouw en weilanden voor het fokken van paarden, koeien en schapen. Wij brengen een bezoek (met proeverij) aan de Quinta da Lagoalva. 

Dag 2 :  Vandaag en morgen verkennen wij de landstreek rondom Nazaré, de Estremadura en Ribatejo, bekend om de mooiste middeleeuwse kloosters van het land.  Allereerst brengt de touringcar ons naar Batalha, bekend om de Dominicaanse Abdij Santa Maria da Vitória, gebouwd in de typische Portugese Manuelstijl. 

 

Vervolgens rijden we naar Tomar,  bekend vanwege de Orde van de Tempeliers van Portugal.  Het centrum van Tomar kenmerkt zich door een rasterwerk van smalle straatjes en het alles overheersende Convento do Cristo en de aangrenzende tuinen land de rivier Nabao. 

Na de lunch brengen wij een bezoek aan het kasteel van Almourol, dat midden in de rivier de Taag ligt en een tastbare herinnering is aan de Reconquista tijdens de Middeleeuwen. 

Tomar.JPG

Dag 5 :  In alle vroegte rijden wij naar Lissabon, de historische hoofdstad van Portugal. Wij beginnen onze kennismaking met de stad met een rondrit door het historische centrum.  Daarna hebt u de gelegenheid de binnenstad te verkennen en een bezoek te brengen aan de Sé (kathedraal) van Lissabon,  gebouwd op de grondvesten van een moskee uit de Moorse overheersing.  Op het pleintje voor de kathedraal nemen wij de karakteristieke tram,  die ons omhoog via het oude Alfama naar het versterkte Castelo Sao Jorge brengt. Hier heeft u een voortreffelijk uitzicht over de stad en de haven.

In de middag rijden wij naar Belém,  gelegen aan de monding van de rivier de Taag, en onlosmakelijk verbonden met de Portugese Gouden Eeuw.  Hier vertrokken in de tijd van de ontdekkingsreizen o.l.v. Vasco da Gama de schepen naar het huidige Midden- en Zuid-Amerika.  Hier bezoeken wij het Mosteiro dos Jerónimos en bewonderen wij de Torre de Belém.  Op het Monument der Ontdekkingen aan de oude haven trekt de geschiedenis van het oude Portugal aan u voorbij. 

Pena Palacio Sintra.jpeg
Batalha.jpg

Dag 4: Vrije dag.  Een heerlijke dag voor jezelf om door te brengen in Nazeré of te relaxen aan het zwembad van het hotel. 

Lissabon Belem.JPG

Dag 6 :  Fatima.  De ochtend hebt u vrij ter besteding. In de middag rijden wij naar Fatima,  het Portugese bedevaartoord,  bekend vanwege de Mariaverschijningen aan de drie herderskinderen.  Hier kunt u een bezoek brengen aan de Mariabasiliek, gelegen aan het enorme plein,  waar vele pelgrims op hun knieën naar de basiliek kruipen.  Ook kunt u het hoger gelegen geboortedorpje van de herderskinderen bezoeken.  

Dag 7 :  Sintra - Colares.  Na het ontbijt rijden wij naar een van de mooiste plaatsen van Portugal, Sintra. Hier kunt u heerlijk slenteren door de smalle straatjes en genieten van de voormalige zomerresidentie van de Portugese koningen. Op de hoogste toppen van de Serra de Sintra staat het spectaculaire Palácio da Pena,  ontstaan uit een mix van bouwstijlen in de 19e eeuw.  Daarna rijden wij richting de kust voor naar de badplaats Colaris.  Hier brengen wij een bezoek aan een wijnkelder en gebruiken wij een tapaslunch.

Dag 8 :  Terugreis.  Na het ontbijt heb je nog vrije tijd voor jezelf. Na het middaguur worden wij naar de luchthaven gebracht voor de terugreis naar Nederland.  

Portugal (2).jpg
bottom of page