top of page
Wienerwald & Wenen.jpg

Wenen & het Wienerwald 

Reisprogramma 

Dag 1 :  Vanaf uw opstapplaats rijden we naar het zuiden van Duitsland (omgeving Neurenberg) voor het diner en de overnachting. 

 

Dag 2 : Op weg naar Maria Taferl maken we een stop in Passau. Deze innemende barokstad met vele verrassende steegjes, straten, pleinen en terrassen ligt aan maar liefst 3 rivieren: de Donau, de Ilz en de Inn. In de oude binnenstad staat de beroemde Dom in barokstijl met het grootste kerkorgel ter wereld. Uiteraard is er gelegenheid voor een  terrasje of 

eetcafé om lekker te lunchen.  In de avond arriveren we in ons Hotel Rose in Maria Taferl. Om te genieten van een heerlijk welkomstdiner en vooral.... het uitzicht over de Donau. 

Dag 3 :  Wenen - stadstour met gids.  Na het ontbijt rijden we in de ochtend naar een van de hoogtepunten van onze reis:  Wenen.  Stad van de Habsburgers, Sissi, de Spaanse Rijschool, de Stephansdom,  Sacher Torte en natuurlijk Mozart en Strauss.

Met een uitgebreide stadstour en -wandeling o.l.v. een NL talige gids maken wij kennis met de stad "Meiner Träume". Zo zien we de Hofburg met de stallen van de Spaanse Rijschool, de Stephansdom en de Obere Belvédère.  Ook rijden wij door het Museumkwartier met zijn vele musea, tentoonstellingen, galerieën en theaters, een lust voor de liefhebber. Naast een samensmelting van fraaie barokpanden en hypermoderne architectuur.

 

Hier vlakbij ligt de gezellige wijk Spittelberg, dat zich uitstekend leent voor een leuke wandeling of een kop koffie met wat lekkers in een van de vele Konditoreien.

  • 20 t/m 27 april 2024 

  • touringcarreis  -  8 dagen

  • 1 standplaats  -  **** hotel

  • excursieprogramma 

  • 25 - 35 personen 

  • NL reisleiding en gids  

1687254564247.png
Wenen - Stephansdom .jpg
Wenen Spaanse Hofrijschool.jpg

Dag 5 :  Schönbrunn. In de ochtend brengen we een bezoek aan een van hét boegbeeld van Wenen, Schloss Schönbrunn (entree niet inbegrepen). Het prachtige Schloss was in de 19e eeuw het onderkomen van Keizer Franz Josef en Keizerin Elisabeth (Sissi). Het kasteel telt meer dan 1400 vertrekken en is mede door haar prachtige kasteeltuin zeer de moeite waard.

 

Slaat u Schloss Schönbrunn liever over? Dan kunt u op eigen gelegenheid Wenen bezoeken. De bus zet u af in het centrum van Wenen.

Wenen Abdij Melk.jpg

Dag 4:  Wachau - Stift Melk. Vanochtend rijden we door het mooie landschap van de Wachau naar Krems, waar u aan boord kunt stappen van een Donau-rivierschip. We maken een heerlijke boottocht over de Donau naar Melk. Hier ligt de beroemde Benedictijner Abdij, van veraf al te bewonderen, hoog op een rots die over de Donau uitkijkt in de Wachau. Een prachtig uitzicht met de vele wijngaarden van de inmiddels alom geroemde druif "Grüner Veltliner".  Het klooster is te bezichtigen door de liefhebbers.  

Wenen Hofburg 2.jpg

Dag 6:  Wienerwald. In de middag rijden we het Wienerwald in. Hier bezoeken we Stift Heiligenkreuz, gesticht in 1133 en één van de oudste cisterciënzerkloosters ter wereld.

Aansluitend rijden we naar Baden bei Wien, mooi gelegen tussen de wijngaarden, een elegante keizerlijk stad waar het aangenaam vertoeven is.

Dag 7 :  We nemen afscheid van Maria Taferl en beginnen aan het eerste deel van de terugreis. Onderweg bezoeken we de verrassende stad Linz, mooi gelegen aan de Donau. We dineren en overnachten in het zuiden van Duitsland.

Dag 8 : We rijden verder richting Nederland.  In Appeltern staat een Brabantse koffietafel op ons te wachten.  Aansluitend zult u worden teruggebracht naar uw opstapplaats. 

Wienerwald & Wenen (2).jpg
bottom of page