top of page
Rome RP.jpg

.... de stad van keizers en pausen ....

Reisprogramma

Dag 1 :  Eerste kennismaking.  Wij vliegen in de ochtend vanaf Schiphol naar Rome. Tijdens het transfer naar de stad brengen wij een bezoek aan de Basiliek Sint Paulus buiten de Muren,  een stukje Vaticaan buiten de stad en naar zeggen de mooiste basiliek van de stad. Hier kun je kennismaken met alle pausen die in Rome waren gezeteld,  vereeuwigd in een galerij van mozaieken. 

 

Ons hotel ligt op de grens van de gezellige wijk Trastevere, op loopafstand van het gelijknamige station en oudste kerk van Rome,  de Maria in Trastevere. Nadat wij onze koffers afgegeven hebben maken wij een korte wandeling in de directe omgeving. In de avond hebben wij een gezamenlijk diner in een typisch Romeins restaurant. 

  • 4 t/m 8 november 2023

  • vliegreis  -  5 dagen

  • ***hotel

  • 14 - 20 personen 

  • NL reisleiding en gidsen  

BtS reis.jpg

Dag 2 :  Stadswandeling.  Na het ontbijt is de ochtend vrij ter besteding. De zondagochtend is heerlijk om de stad op te snuiven bij een cappucchino. Als u wilt kunt u de zondagviering bijwonen in de Santa Maria in Trastevere. Voor de lunch ontmoeten we elkaar vlakbij het hotel. Daarna maken wij een wandeling door de binnenstad. 

Zorg dat je een camera op zak hebt,  want tijdens deze wandeling komen o.a. de beroemde Trevifonteinende Spaanse Trappen en het Piazza Navona aan je voorbij.  De avond is vrij. 

Trevi fontein Rome.jpg
Rome BTS (59).JPG

Dag 3 :  Vaticaan. Na het ontbijt rijdt de touringcar ons naar het imposante Sint Pietersplein. Nadat wij dit beroemde visitekaartje van de pauselijke ministaat tot ons door te hebben laten dringen,  passeren wij de Zwitserse Garde voor het Apostolisch Paleis en bezoeken wij de koepel van de Sint Pieterskerk. Je kunt als je wilt nog zo’n 300 treden extra beklimmen om van een prachtig uitzicht te genieten over de Tiber en de tuinen van het Vaticaan.  Na koffie te hebben gedronken op het dak van de Sint Pieter bezoeken wij met een gids de beroemde basiliek.

 

De middag is vrij ter besteding. Je kunt de Vaticaanse Musea bezoeken met entree tot de Sixtijnse Kapel of de vlakbij gelegen Engelenburcht. Een aanrader is ook aan de Tiber gelegen Ara Pacis,  ook wel het altaar van Augustus genoemd,  waar een klein museum omheen gebouwd is dat een goed overzicht geeft van de keizerlijke dynastieën.  De avond is vrij ter besteding.

Colosseum (2).jpg

Dag 4 :  Het Oude Rome.  In het hotel wacht de gids ons op voor de wandeling naar het Colosseum.  Eerst maken wij een wandeling over de Palatino, een van de zeven heuvelen van de stad, waar de invloedrijke Romeinse families hun villa’s hadden. Na genoten te hebben van een prachtig uitzicht over het Forum,  het oude handelscentrum in het Oude Rome,  blootgelegd in de 19de eeuw,  lopen wij via het Forum naar het Colosseum.  Gebouwd in opdracht van keizer Nero werd dit amfitheater de grootste van het Romeinse Rijk en is nu een van dé hotspots van de stad.

 

De lunch wordt vlakbij het Colosseum genuttigd.  Daarna heb je de middag vrij ter besteding. In avond gaan wij gezamenlijk naar het gezellige Trastevere voor een gezamenlijk slotdiner. 

Dag 5:  Castel Gandolfo.  Na een vroeg ontbijt brengt de touringcar ons naar het voormalige buitenverblijf van de paus,  dat sinds het pontificaat van Paus Franciscus is opengesteld voor het publiek. Na een rondleiding door het Apostolisch Paleis kun je - facultatief - een wandeling maken door de prachtige tuinen of ervoor kiezen het stadje rondom het kasteel te bezoeken.

 

Na een gezamenlijke lunch brengt de touringcar ons naar de luchthaven van Rome, waar wij in de avond zullen terugvliegen naar Amsterdam. 

Het programma is onder voorbehoud van actuele situaties. 

Rome overview stad.jpg
Rome 1.jpg
bottom of page